Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жителі Стрижавської громади попрощалися з Героєм Олександром Бородаєм

Дата: 09.10.2022 15:51
Кількість переглядів: 1072

Фото без описуВчора, 8 жовтня жителі Стрижавської громади зустріли «живим коридором» та провели в останню путь Героя – Олександра БОРОДАЯ.

Навідник-оператор військової частини А 1445 загинув 3 жовтня під час артилерійського обстрілу поблизу Давидового Броду на Херсонщині.

Заупокійне богослужіння за померлим воїном відбулося в костелі Пресвятої Діви Марії Ангельської.

Урочиста частина траурного мітингу відбула на центральній площі в Стрижавці.

Прощальне слово висловили голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко, начальник відділення призову Вінницького районного терцентру комплектування та соціальної підтримки - Євгеній Весельський, побратим, волонтер, воїн Збройних сил України Віталій, сержант, командир взводу Олександр Сокуренко.

Полеглий у бою за незалежність України воїн тиждень не дожив до свого 49-го дня народженняСотні людей зібралися аби востаннє вшанувати військовослужбовця, який гідно захищав український народ та виконував бойові завдання в інтересах держави.

Поховали військовослужбовця з військовими почестями в Стрижавці на місцевому кладовищі. Під звуки військового салюту труну з Героєм опустили в землю…

Мужній, самовідданий. Коли в нашу країну прийшла страшна біда, він в числі перших взяв в руки зброю щоби захистити свій край та територіальну цілісність і незалежність України.

Світлими словами згадуємо, що Олександр родом з Житомира. У 1986 році переїхав з родиною до Вінниці. Дуже рано залишився сиротою, з дев’ятирічного віку його доглядала бабуся. Рідна земля завжди була для нього великою цінністю, за яку варто боротися.

Закінчивши Вінницьке професійне училище №5, Олександр перебрався до Стрижавки. Працював будівельником. У Вінниці займався реставрацією костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської. Був членом тамтешньої неокатехуменальної спільноти. Мав талант до музики і добрі вокальні дані.

У 2014-му Олександр пішов до зони АТО. Служив у батальйоні «Айдар». Отримав відзнаку «Патріот Вітчизни». Додому повернувся після поранення, уже з інвалідністю.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Олександр Бородай одразу записався до територіальної оборони, а 11 березня вирушив у зону бойових дій.

Загибель Олександра – тяжка втрата для його синів Владислава та Івана, маленької онучки та усієї родини.

Боляче усвідомлювати, що війна забирає сильних духом, світлих і порядних людей. Тих, хто є гордістю громади і надійною опорою для своїх близьких.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким військового! Жодні слова нині не втішать їх у скорботі. Подвиг Олександра Бородая – це самопожертва задля захисту Батьківщини від ворога, це його сила духу і віра в Україну.

Нехай земля буде пухом усім загиблим синам та донькам України!

Вічна слава Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь