Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На засіданні Міжвідомчої ради обговорили стан справ щодо випадків домашнього насильства та торгівлі людьми

Дата: 31.10.2022 14:58
Кількість переглядів: 344

Фото без описуПід керівництвом голови територіальної громади Михайла Демченка відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сімї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми  при виконавчому комітеті Стрижавської селищної ради.

 

Про стан справ щодо випадків домашнього насильства та торгівлі людьми на території Стрижавської територіальної громади за ІІІ квартал 2022 поінформував Олександр Хамлак – старший дільничний офіцер поліції відділу поліції №3 Вінницького районного управління поліції, майор поліції. Він зазначив, що до відділу поліції № 3 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області надійшло 27 звернень, щодо вчинення домашнього насильства в сім’ї. Станом на сьогодні 11 осіб перебувають на обліку з приводу вчинення домашнього насильства у сім’ї. На корекційні програми особи кривдники протягом звітного періоду не направлялись, обмежувальні приписи судами не виносились.

 

Начальниця служби у справах дітей селищної ради Наталія Войтюк розповіла, які повноваження належать до служби у справах дітей у сфері запобігання та протидії домашньому насильству стосовно дітей. Повідомила, що в територіальній громаді підписано Меморандум із СЮП ВП ВРУП ГУНП у Вінницькій області, відповідно до якого під час випадків жорстокого поводження з дітьми здійснюються спільні виїзди у сім’ї та проводяться періодичні рейди.    Зазначила, що наказами начальника служби у справах дітей селищної ради затверджено ряд заходів щодо запобігання та протидії домашньому насильству щодо дітей в Стрижавській територіальній громаді.Наталія Станіславівна звернула увагу присутніх на необхідність скоординованості дій для проведення невідкладних заходів реагування на факти вчинення насильства, своєчасного взаємного інформування суб’єктів, надання дієвої допомоги постраждалій особі, та організації роботи у сфері запобігання насильству.

 

Керівниця відділу соціального захисту та соціального забезпечення населення селищної ради Ольга Тютюнник повідомила, що 25 листопада в Україні, як і в багатьох країнах світу, стартує щорічна акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року активно підтримується міжнародною спільнотою. Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії будь-яким проявам насильства, а також активізація діяльності держави та громадських об'єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

 

В рамках щорічної акції буде проведено інформаційну кампанію «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА», спрямовану на підвищення громадської свідомості, рівня правової культури та привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

 

Про особливості надання соціальних послуг особам, які постраждали від домашнього насильства поінформувала Олена Кривошеєва – директор Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Стрижавської селищної ради. Вона повідомила, що домашнє насильство — проблема, якій активно та ефективно протидіють увагу у комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Стрижавської селищної ради. Тут надають повний спектр соціальних послуг постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Від звернення особи по допомогу до влаштування до спеціального закладу соціального захисту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь