Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Стрижавській громаді попрощались з Героєм - Ярославом Вільчинським (Відео)

Дата: 10.11.2022 12:26
Кількість переглядів: 687

Фото без опису8 листопада стрижавчани попрощалися зі своїм земляком, з Героєм України Ярославом Вільчинським. Він загинув 4 листопада 2022 року виконуючи бойове завдання у Запорізькій області.

 

В місцевій церкві отець Олександр звершив заупокійне похоронне богослужіння за померлим воїном Ярославом, який віддав своє життя, захищаючи рідну землю.

 

Ярослав Валентинович - випускник Стрижавського ліцею №1. Спочатку служив у Криму, згодом спецпідрозділ "Ягуар" та окрема рота охорони об’єднання «Форт». Працював також начальником загону у Стрижавській виправній колонії. Паралельно навчався у ВДПУ на факультеті фізичне виховання та спорт. Потім отримав звання офіцера та став начальником відділу соціально-психологічної служби колонії. Останнє місце служби у Лаврійській військовій частині.

 

Ярослав Вільчинський був досвідченим військовим, тож, коли у 2014-му почалася антитерористична операція, одразу став на захист України.У травні 2022 року вирушив у зону бойових дій.

 

Був головним сержантом  2-го стрілецького взводу 2-ої стрілецької роти. До останнього подиху Ярослав Вільчинській мужньо боронив рідну землю. Йому було лише 48 років.

 

На колінах «живим коридором» односельчани зустріли загиблого воїна. Біля Стрижавської селищної ради віддали шану полеглому Герою жителі громади та більше 100 побратимів.

 

Прощальне слово висловили голова Стрижавської ТГ Михайло Демченко, представник Вінницького районного терцентру  комплектування та соціальної підтримки Євген Весельський  та командир підрозділу, позивний «Титан»

 

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого Героя. Пішою ходою та з військовими почестями провели його в останню земну путь.

Під звуки військового салюту оркестр виконав Державний гімн України. Після чого на  «Алеї слави» труну з Ярославом Вільчинським опустили в землю…

 

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя. Світлий, добрий спомин про звитяжного захисника України назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків!

 

Вічна слава і світла пам'ять нашому Герою.

Герої не вмирають!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь