Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся перший тур Чемпіонату Вінницької області «Ліга Поділля»

Дата: 12.12.2022 23:24
Кількість переглядів: 493

Фото без описуНещодавно у селі Сосонка Вінницького району відбулось відкриття Чемпіонату Вінницької області з волейболу «Ліга Поділля». Це перший подібний аматорський чемпіонат для Вінницької області, то ж команди-учасниці та організатори змагань докладають серйозних зусиль для успішної реалізації цього проєкту.

У чемпіонаті беруть участь вісім команд, а саме: ВК «Браїлів», МХП Вінниця, ВК «Іллінці», ВК «Крижопіль», ВК «Томашпіль», ВК «Тростянець», ВО ДЮСШ та ВК «Стрижавка». Усі ці команди протягом п’яти місяців змагатимуться за першість у лізі.

На спортивний захід завітали начальник Вінницької РВА Віталій Урдзік, голова Стрижавської ТГ Михайло Демченко, голова Жмеринської РВА Інна Цимбал, президент Волейбольної Ліги Поділля Олександр Суворов, заступник голови Вінницької обласної організації «Колос», військовослужбовець Микола Радіонов, заступник голови Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Валерій Швець, депутат Вінницької обласної Ради Геннадій Мазур та багато інших почесних гостей.

Започаткували цей проєкт Вінницька територіальна організація ВФСТ «Колос» та Вінницька обласна федерація волейболу за підтримки управління спорту та рухової активності департаменту гуманітарної сфери Вінницької ОВА.

Після церемонії відкриття на майданчик вийшли команди МХП Вінниця та ВК «Стрижавка», щоб провести перший офіційний матч цього чемпіонату.

У першому сеті команді Стрижавки вдалося здобути перемогу, але у другому МХП Вінниця зрівняла рахунок. Доля матчу вирішилася у видовищному третьому сеті, де команді МХП таки вдалося вирвати перемогу із рахунком 25:27 та забрати ініціативу, адже у четвертому та останньому сеті вони легко переграли своїх суперників із рахунком 25:17.

У наступному матчі цього ігрового дня зустрілись команди ВК «Браїлів» та ВО ДЮСШ. Браїлівський волейбольний клуб із багаторічною історією проти вихованців обласної спортивної школи. Досвід проти енергійності.

Спортсмени ВО ДЮСШ показували дуже красивий та технічний волейбол, але часті помилки та впевнена гра їхніх опонентів не дали можливості забрати навіть одного сета. Маємо перемогу ВК «Браїлів» із рахунком 3:0 за сетами.

Наступні матчі другого туру Чемпіонату Вінницької області «Ліга Поділля» пройдуть у місті Іллінці вже за два тижні – 17 грудня.

Чемпіонат Вінницької області з волейболу серед чоловічих аматорських команд в першу чергу має на меті популяризацію волейболу серед населення. А також залучення до регулярних занять волейболом як ветеранів цієї гри, так і підростаюче покоління, а також відбір та підготовку команд до змагань Всеукраїнського рівня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь