Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новорічне привітання голови Стрижавської територіальної громади Михайла Демченка

Дата: 31.12.2022 21:00
Кількість переглядів: 161

Фото без описуДорога громадо! У 2022-му, звісно, хотілося б залишити усі наші тривоги та страхи. Ми разом відчули великий розпач, а потім разом ставали сильними.   

Починаючи з лютого, ми прийняли у селах громади понад 500 родин з гарячих точок України. Статус внутрішньо переміщених осіб отримали майже 1200 людей, з яких 4 сотні дітей. 

Десятки тисяч тонн продуктів та речей першої необхідності зібрали і передали на фронт та в ті населені пункти, де їх найбільше потребували. Також відправили на передову кілька броньованих автомобілів. А ще – дитячі листівки, великодні гостинці, пічки-буржуйки для захисників і захисниць України. 

В освітніх закладах громади відремонтували і обладнали комфортні укриття. Прийняли Антикризовий план на випадок зникнення газопостачання в опалювальний сезон. Реагуючи на обстріли енергетичної системи, громада відкрила кілька пунктів незламності та 14 пунктів обігріву, де можна підзарядити пристрої, побути у теплі і зігрітися чаєм. 

Нещодавно ми відкрили пункт поліцейського офіцера громади, а у Медвідці, Лаврівці, Дорожному, Переорках та Підлісному саме цього року запрацювали пункти здоров’я. Тепер первинну медичну допомогу лікарі надають на місцях. У складні часи громада поповнилася: маємо дев’яносто чотирьох немовлят. 

4 тисячі неповнолітніх жителів громади знаходяться під постійним захистом Служби у справах дітей селищної ради. В умовах війни її працівниці ще ретельніше стежать за дотриманням прав малечі. Не зупинилася робота і у сфері житлово-комунального господарства. Так, грандіозні і дороговартісні проєкти довелось відкласти, але поточні плани виконуються. Традиційна акція «Чиста громада» цьогоріч звільнила наші села і селище від трьохсот вісімдесяти тисяч тонн сміття. Ми утримували дороги комунальної власності, зрізали аварійні дерева, а для безперебійної роботи артезіанських свердловин і каналізаційних насосів придбали електрогенератори. 

Не стало «на паузу» і наше культурне життя. Хіба що у репертуарі колективів з’явилося більше номерів для підтримання сили духу. Понад 18 тисяч глядачів долучилися до різних мистецьких заходів, частина з яких проходила онлайн. 

Прямуючи у 2023-й рік, нам є про що сказати. Але це завдяки захисникам і захисницям, які на лінії вогню боронять українські цінності. Завдяки жителям Стрижавської громади, які віддали життя за наші спокій і майбутнє. Пам’ятаймо про їхній подвиг. Це допоможе правильно розпочати новий рік. З непоборною вірою в перемогу і бажанням добра тим, хто поруч. Будьмо сильні. Тихого вам Нового року і Різдва!

З повагою - голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь