Правила обігріву пічками, буржуйками та камінами
Низька температура в оселях змусила багатьох українців вдатися до альтернативних способів обігріву.
І хоча пічки, каміни та буржуйки стали джерелами порятунку від холоду, користуйтеся ними вкрай обережно:
стежте, щоби печі не перегрівалися;
не користуйтеся піччю, якщо в ній чи димарі є тріщини;
регулярно очищайте димоходи від сажі;
прибийте металевий лист до підлоги перед пічкою/буржуйкою/каміном;
розпалюйте печі/буржуйки/каміни дровами, а не бензином, гасом чи подібними рідинами;
тримайте горючі предмети якнайдалі від опалювальних приладів;
не використовуйте вентиляційні та газові канали замість димоходу;
тримайте під наглядом розтоплені печі, каміни та буржуйки;
щільно зачиняйте дверцята опалювального приладу;
не використовуйте буржуйки з несправними чи засміченими трубами;
встановіть датчики диму в приміщеннях.
Буржуйки можна встановлювати лише в приватних будинках до двох поверхів.
Ця публікація створена ГО «Інтерньюз-Україна» в межах проєкту «Безпека (Ци)Вільних», який реалізується за підтримки HOVERLA / проєкт USAID в Україні.
ДСНС України