Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Україні створили чат-бот «Воби2», який в ігровій формі вчить малих і старших українців, як правильно діяти в умовах воєнного стану

Дата: 08.12.2022 11:36
Кількість переглядів: 149

Фото без описуВ Україні створили чат-бот «Воби2», який в ігровій формі вчить малих і старших українців, як правильно діяти в умовах воєнного стану.

Матеріал подано у формі гри: бот надсилає запитання, а користувач має обрати правильну відповідь із запропонованих варіантів. 

Завдяки проходженню всіх рівнів гри, діти здобудуть теоретичні знання щодо дій під час: 

  • повітряної тривоги; 
  • вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів; 
  • руйнування приміщення у якому перебувають люди та в разі потрапляння під завали. 

Чат-бот «Воби2» ознайомлює учасників із правилами надання першої домедичної допомоги, вчить повідомляти про своє місцеперебування (робота з визначенням координат за допомогою «Google Maps») і заразом видаляти інформацію про збережені координати, якщо небезпека окупації зростає і покинути населений пункт неможливо. Чат-бот «Воби2» пояснює, як поводитися людям, які потрапили в полон тощо.

Відповідаючи на питання в грі, які моделюють цілком життєві ситуації воєнного часу, діти не лише набуватимуть навичок щодо власних дій у разі небезпеки, а й матимуть можливість зберегти контакти, згідно з якими зможуть отримати необхідну інформацію або надіслати запит про допомогу в реальному житті.

Чат-бот «Воби2» розробила команда проєкту «Інженерний тиждень» разом із Олександром Білецьким, військовим експертом, віцепрезидентом з безпекових питань в Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП), головою Української військової варти, Миколою Синюшком, дитячим психологом та співзасновником простору для сімей «Halli Galli» та Василем Кашубою, засновником компанії ГО «Курси першої домедичної допомоги CAB» у Львові, інструктором ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги». Чат-бот «Воби2» покликаний навчити юних українців і українок діяти у небезпечних ситуаціях, які можуть спіткати їх під час війни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь