Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Віддав життя за Україну наш земляк - Станіслав Побережний!

Дата: 02.02.2023 21:10
Кількість переглядів: 214

Фото без опису2 січня цього року під час виконання бойового завдання солдат Станіслав Побережний отримав вогнепальне осколкове поранення. Він потрапив під мінометний обстріл поблизу міста Соледар Донецької області. Протягом місяця лікарі боролися за його життя у Слов’янську, Артемівську, Дніпрі, Черкасах, Києві, а 1 лютого його серце зупинилося у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону у Львові.

Назавжди у нашій пам’яті залишаться згадки про земляка. Він народився 20 жовтня 1969 року в с. Лаврівці. У 1984-му закінчив місцеву школу, а протягом 1986-1987 рр. навчався на водiя та автокранівника при ДОСААФ. Протягом 1988 та 1989 рр. проходив строкову військову службу в м. Фінстервальде (Німеччина). Після демобілізації у 1989 р. працював у колгоспі «Дружба», потім – у Вінницьких тепломережах. З 1999 року був водієм маршрутного таксі, а протягом 2005-2019 рр. – водієм служби таксі м. Києва. 26 лютого 2022 року мобілізований до лав ЗСУ та проходив службу на півдні України. Був майстром взводу технічного забезпечення танкового батальйону військової частини А3425.

Станіслав Побережний віддав життя за Україну. Це важка втрата для його трьох доньок та онука. Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям та всім, хто знав його.

Вічна слава Герою!

Поховають Героя у рідній Лаврівці. 4 лютого, у суботу, о 10:00 год громадою вшануємо живим коридором і проведемо в останню дорогу Станіслава Побережного. Шикуємося від дому загиблого (вулиця Богуна, 5). Далі – по вулиці Польовій через вулицю Незалежності до Лаврівського храму. Тут, на території храму, об 11:15 – церемонія прощання з Героєм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь