Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Лаврівчани попрощалися із загиблим Героєм Станіславом Побережним

Дата: 06.02.2023 17:32
Кількість переглядів: 301

Фото без описуЖителі нашої громади провели в останню дорогу ще одного полеглого на війні із загарбницькою росією захисника України Станіслава Побережного з Лаврівки.

Похоронна процесія розпочалася з дому загиблого. Звідти, пішою ходою до Лаврівської церкви зустрічали воїна сотні людей, які вистроїлися живим коридором, ставши на коліно та схиливши у скорботі голову на знак великої пошани Герою.

До спільної молитви за упокій душі спочилого воїна разом із духовенством, родиною, бойовими побратимами, небайдужими мешканцями долучився голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко.

Лаврівчанин Станіслав Побережний (20.10.1969 року народження) був призваний на військову службу по мобілізації 26 лютого 2022 року. Був майстром взводу технічного забезпечення танкового батальйону військової частини А3425.

2 січня цього року під час виконання бойового завдання солдат Станіслав Побережний отримав вогнепальне осколкове поранення. Він потрапив під мінометний обстріл поблизу міста Соледар Донецької області. Протягом місяця лікарі боролися за його життя у Слов’янську, Артемівську, Дніпрі, Черкасах, Києві, а 1 лютого його серце зупинилося у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону у Львові.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого Героя. Пішою ходою та з військовими почестями провели його в останню земну путь.

Поховали Станіслава Побережного під оркестрове виконання Державного Гімну та звуки пострілів військового салюту. Державний прапор, який покривав труну, вручили родині Героя, як символ держави, якій він вірно і до кінця служив.

Важко знайти слова втіхи для рідних і близьких. Та нехай добрий, світлий спомин про Станіслава Андрійовича, нашого Воїна стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, учнів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Герої не вмирають! Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно живуть в пам’яті людей…

На цей час, з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів, Стрижавська громада втратила дванадцятьох своїх Воїнів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь