Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили правила застосування пестицидів з аграріями та бджолярами Стрижавської громади

Дата: 21.02.2023 16:55
Кількість переглядів: 112

Фото без опису15 лютого 2023 року в рамках заходів, направлених на мінімізацію кількості випадків, пов'язаних із загибеллю бджіл від отруєння, у Стрижавській селищній раді проведено нараду із залученням спеціалістів Держпродспоживслужби, фізичних осіб і суб'єктів господарювання, які використовують засоби захисту рослин, власників пасік з метою налагодження ефективної комунікації, а також дотримання вимог наказу розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 09.02.2021 р. №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».
В нараді взяли участь селищний голова Михайло Демченко та представники земельного відділу селищної ради. Основною метою проведення наради було роз'яснення алгоритмів взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади під час застосування засобів захисту рослин, попередження та недопущення отруєння бджіл, ознайомлення з основними положеннями законодавства у галузі бджільництва.
У Стрижавській територіальній громаді нараховано понад 11 офіційно зареєстрованих пасік, та близько 644 бджоло сім’ї.
Присутні пасічники наголосили на необхідності налагодження комунікації та обміну інформацією між агровиробниками, органами місцевого самоврядування і пасічниками, щодо забезпечення завчасного повідомлення (не пізніше ніж за три доби до запланованого застосування) фермерськими господарствами і агроформуваннями органів самоврядування та бджолярів про використання засобів захисту рослин. Особливим зверненням пасічників було про недопущення використання пестицидів на квітучих медоносних та пилконосних культурах в денний період доби під час масового льоту бджіл.

Найдієвішим методом профілактики отруєння бджіл є діалог між територіальними громадами, пасічниками та господарниками, які на своїх земельних ділянках застосовують засоби захисту рослин. Разом вони в змозі визначитись із порядком взаємного інформування про місце та час проведення обробітку культур засобами захисту рослин, час ізоляції бджіл, місця вивезення бджіл, що дозволить зберегти бджіл від отруєнь та масового падежу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь