Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага ! Пожежонебезпечний період

Дата: 09.03.2023 10:27
Кількість переглядів: 280

Фото без описуЩорічно, після зими, як встановиться суха та тепла погода, до Служби порятунку «101» починають надходити численні повідомлення про загорання минулорічної сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть на територіях приватних домоволодінь у містах та селах. Незважаючи на застереження у засобах масової інформації, та численні запобіжні заходи, що вживаються співробітниками ДСНС щодо попередження пожеж, вони все ж таки завдають населенню та навколишньому середовищу шкоди та значних матеріальних збитків.
Гасити такі пожежі складно, адже висохла рослинність спалахує, мов факел, і полум’я поширюється зі швидкістю вітру. Також ускладнює приборкання таких пожеж і віддаленість джерел водопостачання (зокрема, водойм). І тоді, щоразу рятувальникам доводиться здалеку привозити воду пожежними автомобілями, а не безперервно подавати по рукавних лініях з розташованих поруч джерел водопостачання.
Звертаючи увагу на ситуацію, що склалася, Управління ДСНС України у Вінницькій області звертається до всіх громадян: ніколи не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. Якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (ще потрібно почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з’явитися знову). Якщо пожежу не можете здолати самотужки – зателефонуйте до служби порятунку «101», повідомте про знайдений осередок загоряння і вкажіть точне місце.
Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь