Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Загинув військовослужбовець зі Стрижавки Дмитро Мельник

Дата: 02.05.2023 15:04
Кількість переглядів: 240

Фото без описуВійськовослужбовець зі Стрижавки Дмитро Мельник загинув 29 квітня неподалік населеного пункту Гриценкове Сумської області. Йому було лише 26.

Дмитро народився 23 березня 1997 року. Навчався у Стрижавському ліцеї №1, потім здобув спеціальність токаря у Вінницькому училищі. Пов’язав своє життя з військовою службою. У 2015 році зовсім юним хлопчиною пішов до Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку. Цього ж року почав боронити рідну землю в зоні АТО. У 2016 році був переведений до 59 бригади. У 2017-му вступив до Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного у Львові. В академії займався регбі, американським футболом.
Війна не дала змоги повноцінно закінчити навчання: Дмитра як курсанта випустили за скороченим терміном, і вже 12 березня 2022 року зарахували до військової частини. Він був старшим лейтенантом, артилеристом, заступником командира 2-го механізованого батальйону військової частини А4053. Побратими до нього зверталися «Соломон».

Указом Президента України від 08.08.2022 р. №569 Дмитро Мельник був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Також був нагороджений обласною відзнакою «Патріот Вітчизни» та за участь в антитерористичній операції.

Бережімо пам’ять про Дмитра як життєрадісну й товариську людину, водночас безмежно хоробру, яка віддала життя за Україну. Щиро співчуваємо його рідним: дружині, батькам та братові.

Герої не вмирають!

Завтра, 3 травня, об 11:00 у Стрижавці вшануємо живим коридором і проведемо в останню дорогу нашого земляка Дмитра Мельника. Шикуємося від дому загиблого (вулиця Грушевського, 23). Далі – по вулиці Присадибній, через вулиці Стадіонну та Ясну. Потім – по центральній вулиці 40-річчя Перемоги до селищної ради. Прощальна церемонія відбудеться на головній площі селища об 11:30.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь