Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стрижавська громада попрощалася з Дмитром Мельником

Дата: 05.05.2023 10:42
Кількість переглядів: 114

Фото без описуСтрижавська громада знову несе біль втрати. Страшна війна забирає життя кращих синів України, які боронять рідну землю від російської орди.

03 травня 2023 року мешканці громади попрощались з захисником України Дмитром Мельником.

Воїн загинув 29 травня 2023 року неподалік населеного пункту Гриценкове Сумської області. Йому було лише 26.

Дмитро народився 23 березня 1997 року в селищі Стрижавка. Навчався у Стрижавському ліцеї №1, потім здобув спеціальність токаря у Вінницькому училищі. Пов’язав своє життя з військовою службою. У 2015 році зовсім юним хлопчиною пішов до Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку. Цього ж року почав боронити рідну землю в зоні АТО. У 2016 році був переведений до 59 бригади. У 2017-му вступив до Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного у Львові. В академії займався регбі, американським футболом.

Війна не дала змоги повноцінно закінчити навчання: Дмитра як курсанта випустили за скороченим терміном, і вже 12 березня 2022 року зарахували до військової частини. Він був старшим лейтенантом, артилеристом, заступником командира 2-го механізованого батальйону військової частини А4053. Побратими до нього зверталися «Соломон».

Указом Президента України від 08.08.2022 р. №569 Дмитро Мельник був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Також був нагороджений обласною відзнакою «Патріот Вітчизни» та двома відзнаками за участь в антитерористичній операції.

Попрощатися з загиблим прийшли жителі громади, друзі, побратими, всі, хто його знав. Поховали Дмитра з військовими почестями на місцевому кладовищі, на Алеї Героїв.

Військові здійснили салютний залп. Дружині загиблого вручили Державний Прапор України.

Щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Світлий спомин про звитяжного воїна назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків.

Вічна пам’ять Дмитрові. Герої не вмирають!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь