Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Луганщині загинув наш земляк Віталій Ковальчук

Дата: 18.06.2023 20:03
Кількість переглядів: 217

Фото без описуГромадо, знову збираймося попрощатися з Героєм.

19 червня, у понеділок, о 20:00 у Стрижавці вшануємо живим коридором земляка Віталія Ковальчука. Шикуємося від початку центрального стрижавського мосту по вул. 40-річчя Перемоги через вулицю Ясну. Далі – по вулиці Стадіонній до Присадибної, 13, де проживав Віталій Ковальчук.

20 червня, у вівторок, о 10:45 попрощаємося з Героєм на площі біля Стрижавської селищної ради.

Стрижавчанин Віталій Ковальчук загинув 19 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання в селищі Білогорівці Сєвєродонецького району на Луганщині. З 26 жовтня минулого року вважався безвісти зниклий. Довгий час рідні сподівалися, що він перебуває в полоні. Особливо мама, яка все вірила, що не підтвердиться ДНК-експертиза про загибель сина.

У нашій пам’яті назавжди залишаться згадки про Віталія. Він народився 21 лютого 1994 року в Стрижавці. Тут навчався у школі, потім здобув професію механізатора широкого профілю. В цивільному житті працював будівельником. У 2016 році пішов на контрактну військову службу до Національної гвардії України у спецпідрозділ «Ягуар». Був старшим солдатом військової частини 3028 ОТО НГУ, гранатометником і снайпером. У 2016-2020 роках перебував у зоні АТО. Під час 11-ти ротацій постійно повертався додому. З першого дня повномасштабного вторгнення пішов боронити Україну. 17 вересня отримав поранення, та після лікування повернувся на поле бою. Важливо, що під час військової служби вступив до Вінницького державного педагогічного університету на історичний факультет. Цього року мав би бути випускником.

«Віталій над усе хотів бути військовим та захищати Батьківщину. За неї й віддав своє життя. А ще мріяв вступити до військової академії», – ділиться пані Олена, мама Героя.

Подвиг Віталія – це самовіддана боротьба за українське майбутнє. І це дуже важка втрата для громади. Та насамперед для мами, сестри, племінника Володимира та улюбленої племінниці Марини, яку вважав за сестру.

Щиро співчуваємо родині й друзям Віталія. Вічна слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь