Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Загинув військовослужбовець Віктор Гульчак зі Стрижавки

Дата: 15.08.2023 16:26
Кількість переглядів: 396

Фото без описуСумна звістка знову. Захищаючи Україну, загинув військовослужбовець Віктор Гульчак зі Стрижавки. 12 серпня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Роботине Запорізької області в результаті проведення штурмових дій позиції противника, стрілецького бою та мінометного обстрілу з напрямку населеного пункту Вербове Запорізької області отримав поранення. Був доправлений до Запорізької міської клінічної лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Після операцій Віктор перебував у комі, боровся за життя дві доби, але 14 серпня його серце зупинилося. Герою було лише 36.

16 серпня, у середу, о 20:00 у Стрижавці ми вшануємо живим коридором нашого земляка. Шикуємося від початку центрального мосту Стрижавки по вул. 40-річчя Перемоги. Далі – по вулиці Алеї до першого провулка Алеї, 4, де проживав герой.

17 серпня, у четвер, о 10:30 відбудеться прощальна церемонія на головній площі біля Стрижавської селищної ради.

Віктор Гульчак народився 25 вересня 1986 року. Закінчив Стрижавський ліцей №1. Потім здобув спеціальність електрогазозварювальника художніх виробів з металу, сантехніка у Вищому художньому професійно-технічному училищі №5. У цивільному житті працював будівельником. У 2019 році створив сім’ю з дружиною Світланою.

На третій день після повномасштабного вторгнення росії Віктор пішов добровольцем до Національної гвардії України. Був старшим сапером 3-го відділення інженерних загороджень взводу інженерних загороджень інженерно-саперної роти групи сил підтримки військової частини 3028, старший солдат. У 2022-му під Бахмутом отримав два осколкові поранення в стегно. Після тривалого лікування поїхав на навчання до міста Золочева Львівської області підвищувати кваліфікацію на старшого сапера. Потім його направили у Запорізьку область в село Роботино. Побратими на нього казали Тіктокер, бо полюбляв знімати відео для соціальних мереж. Віктор був веселий, мав добру вдачу, відчуття справедливості. Був своїм у дружніх товариствах і любив життя…

Удома на Віктора чекали дружина, син Максим, 3-річна донечка Вікторія та сестра Оксана. Щиро співчуваємо рідним і розділяємо їхній біль від втрати!

Герої не вмирають! Пам'ять про них вічна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь