Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Загинув військовослужбовець Віктор Гульчак зі Стрижавки

Дата: 15.08.2023 16:26
Кількість переглядів: 464

Фото без описуСумна звістка знову. Захищаючи Україну, загинув військовослужбовець Віктор Гульчак зі Стрижавки. 12 серпня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Роботине Запорізької області в результаті проведення штурмових дій позиції противника, стрілецького бою та мінометного обстрілу з напрямку населеного пункту Вербове Запорізької області отримав поранення. Був доправлений до Запорізької міської клінічної лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Після операцій Віктор перебував у комі, боровся за життя дві доби, але 14 серпня його серце зупинилося. Герою було лише 36.

16 серпня, у середу, о 20:00 у Стрижавці ми вшануємо живим коридором нашого земляка. Шикуємося від початку центрального мосту Стрижавки по вул. 40-річчя Перемоги. Далі – по вулиці Алеї до першого провулка Алеї, 4, де проживав герой.

17 серпня, у четвер, о 10:30 відбудеться прощальна церемонія на головній площі біля Стрижавської селищної ради.

Віктор Гульчак народився 25 вересня 1986 року. Закінчив Стрижавський ліцей №1. Потім здобув спеціальність електрогазозварювальника художніх виробів з металу, сантехніка у Вищому художньому професійно-технічному училищі №5. У цивільному житті працював будівельником. У 2019 році створив сім’ю з дружиною Світланою.

На третій день після повномасштабного вторгнення росії Віктор пішов добровольцем до Національної гвардії України. Був старшим сапером 3-го відділення інженерних загороджень взводу інженерних загороджень інженерно-саперної роти групи сил підтримки військової частини 3028, старший солдат. У 2022-му під Бахмутом отримав два осколкові поранення в стегно. Після тривалого лікування поїхав на навчання до міста Золочева Львівської області підвищувати кваліфікацію на старшого сапера. Потім його направили у Запорізьку область в село Роботино. Побратими на нього казали Тіктокер, бо полюбляв знімати відео для соціальних мереж. Віктор був веселий, мав добру вдачу, відчуття справедливості. Був своїм у дружніх товариствах і любив життя…

Удома на Віктора чекали дружина, син Максим, 3-річна донечка Вікторія та сестра Оксана. Щиро співчуваємо рідним і розділяємо їхній біль від втрати!

Герої не вмирають! Пам'ять про них вічна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь