Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рейд «Дитинство без насильства»

Дата: 27.11.2023 16:40
Кількість переглядів: 149

Фото без описуЗанадто часто у житті ми зустрічаємося з жорстокістю або стаємо її свідками. На жаль, вона не обминає і найбільш вразливих членів суспільства - дітей.

27 листопада 2023 року на території Стрижавської селищної територіальної громади в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбувся рейд «Дитинство без насильства» з метою привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім`ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту жінок. 

Взяли участь у рейді начальник служби у справах дітей Стрижавської селищної ради Наталія Войтюк, старший інспектор СЮП ВП ВРУП ГУНП у Вінницькій області Валерій Кравчук, психологині Вінницького районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області Ганна Задворна, , староста Лаврівського старостинського округу Яна Пушечнікова, поліцейські офіцери громади Стрижавської селищної ради Віталій Коливайло та Петро Марчук.

В ході заходу відвідали сім'ї, в яких проживають діти, які перебувають в складних життєвих обставинах. Провели профілактичну роботу щодо недопущення випадків повторного вчинення протиправних дій відносно дітей.  Часом батьки відвертаються від дітей. Вважають, що правильно виховують свою дитину і її/його оточують лише добрі та справедливі люди. Але, на жаль, статистика демонструє, що від насильства може постраждати як дитина, яка має всі базові блага, так і діти із неблагополучних родин. Це стосується і виховного та освітнього процесу, віку дитини, її оточення тощо. Насильство над дитиною може проявлятися у різних формах – фізичне насильство, економічне, психологічне, сексуальне насильство. Тільки в умовах взаєморозуміння між дорослими і дітьми, дотриманні захисту прав і свобод дітей можливе існування толерантного та справедливого суспільства. Кожен член суспільства має права. Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має права, і ці права закріплені в Конституції України. На сьогодні Україна дотримується ряду міжнародних документів у сфері забезпечення прав дитини.

Конвенція про права дитини –  є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини. Кожен дорослий повинен знати, як донести  до дитини, відповідно до її віку, інформацію про права та обов’язки, як підтримувати дитину, щоб уникнути наслідків порушення її прав.

Дитина має право на життя; на свободу думок і віросповідання; на освіту, відпочинок і дозвілля; на захист від експлуатації дитячої праці; на захист від фізичного та психологічного насильства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь