Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Загинув наш Герой із Сосонки – Євгеній Романенко

Дата: 28.02.2024 10:00
Кількість переглядів: 136

Фото без описуЗавтра, 28 лютого, о 17:00 приходьте вшанувати пам'ять загиблого живим коридором. Шикуємося в Сосонці від школи по вулиці Миру, далі – по вул. Садовій та І. Франка, 43 до будинку загиблого. У четвер, 29 лютого, о 09:30 приєднуйтеся до заупокійної літургії в храмі Архістратига Михаїла (вул. Прибережна). Там і відбудеться церемонія прощання.
Євгеній Романенко народився 21 березня 1990 року у селі Стадниці. Навчався у місцевій школі, потім закінчив Вище художнє професійно-технічне училище №5 м. Вінниці. Після одруження переїхав жити до Сосонки.
Працював багато років пожежником у Гавришівській військовій частині. Доводилося їзди на заробітки до Польщі, працював також водієм у ТОВ «Сандора».
У липні 2023 року був призваний до лав ЗСУ. Проходив навчання в Ольгополі та Миколаєві. Воював на Харківському напрямку – Вовчанськ, Синьківка, Табаївка. Був старшим солдатом, командиром 3-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти 2-го стрілецького батальйону військової частини А1736. Мав позивний «Ман». Загинув 24 лютого 2024 року при виконанні бойового завдання. Під час стрілецького бою з силами противника на бойовій позиції ПВ «Велес» поблизу населеного пункту Лиман Перший Куп’янського району Харківської області отримав кульове поранення, несумісне з життям. 
Ще тиждень тому, незадовго до загибелі, Євгеній приїжджав у відпустку. Рідні згадують, що було жахливе відчуття, ніби Євгеній зі всіма прощався. Навідався до хлопців, з якими працював, радів кожній хвилині поруч з донечкою та дружиною. Дуже потішив його дрон, подарунок від двоюрідного брата Ігоря, який зараз також захищає Батьківщину.
На Героя вдома чекали дружина Анюта, 10-річна донечка Поліна, мати Лариса, батько Андрій, брат-близнюк Олександр та уся родина. Назавжди в їхній пам’яті залишається образ працьовитого, доброго й щирого Євгенія. Він мав багато друзів, займався бджільництвом, любив рибалити, обожнював дорогу та їздити на автомобілі.

Розділяємо біль втрати усією громадою. Щиро співчуваємо родині і близьким. Світла й вічна пам'ять Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь