Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

95-й день народження зустріла Ольга Дорошенко із Стрижавки

Дата: 22.03.2024 15:51
Кількість переглядів: 61

Фото без описуПривітати іменинницю з ювілеєм завітали голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко,  начальник відділу соціального захисту та соціального забезпечення Ольга Тютюнник.
Дорошенко Ольга Павлівна родом із Погребища. Народилася 19 березня 1929 року у багатодітній сім’ї, де зростало 8 дітей. Була найменшою дитиною. Пережила важке дитинство, Другу світову війну і зараз молиться за мир в Україні. Була нагороджена трьома медалями президента України. 
«Пам'ятаю як закінчила 4 класи і почалася війна, стояли Гестапо і не дозволяли відвідувати школу, не дозволяли нічого. У 1944 році прийшли наші солдати і у свої 13 років я змогла піти працювати у редакцію наборщиком», - згадує ювілярка.
Згодом, відновила навчання у старших класах і закінчивши школу вступила до Бердичівського державного педагогічного інституту. Потім була направлена на проходження практики до міста Снятин Івано-Франківської області. Там пропрацювала вчителем і згодом її обрали на посаду директора школи.
Вийшла заміж у 23 роки і переїхала жити у Тульчин, влаштувалася до  місцевої школи вчителем географії. З чоловіком виховали двох донечок.
Ольга Дорошенко 43 роки життя віддала найгуманнішій на землі справі – бути вчителем, виховувати та навчати підростаюче покоління дітей.
Більше 15 років проживає в Стрижавці у своєї молодшої доньки. Зараз у пані Ольги – четверо внуків і дванадцять правнуків, найменшому Миколці один рік. Вона  радіє дружній, великій родині і дякує Богові, що має такий неоціненний скарб у житті.
Родина Дорошенків пишаються історією предків, адже в прізвище Дорошенко лягло походження Гетьмана України. 
Очільник громади Михайло Демченко вручив грамоту з нагоди ювілею. Побажав ювілярці душевного тепла і мирного неба.
«Дякую, пані Ольго за багаторічну працю, вагомий внесок у розвиток громади, активну життєву позицію! Бажаю Вам здоров’я, сил і спокою, передавати свій досвід онукам і правнукам, не здаватися і ще прожити до самого 100-річчя», - додав Михайло Демченко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь