Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Помер захисник із Стрижавки – Дмитро Кобизький

Дата: 25.03.2024 19:09
Кількість переглядів: 167

Фото без описуЗавтра, 26 березня, о 10:00 приходьте вшанувати земляка живим коридором і провести в останню путь. Шикуємося від будинку загиблого по вулиці Набережній, 92. Далі – вулиця Підлісна, вздовж вул. Алеї до селищної ради. Там і відбудеться церемонія прощання. 

Дмитро Кобизький народився 31 грудня 2000 року у Стрижавці. Навчався у Вінницькій гімназії № 6. Потім навчався в училищі за спеціальністю «Оператор комп'ютерного набору». Не завершивши навчання, пішов служити до армії. 

 На початку повномасштабного російського вторгнення Дмитро проходив строкову службу. У вересні 2023 році підписав контракт на проходження військової служби у лавах ЗСУ. Був солдатом військової частини Т0950. Воював на Донецькому напрямку в с. Кліщіївці. У зоні бойових дій перебував 3 місяці. 12 листопада 2023 року отримав множинне вогнепальне поранення кінцівок, поранення передпліччя та плеча з уламковим переломом верхньої третини ліктьової кістки зі зміщенням. Два місяці лікувався у Запоріжжі, Сумах та Вінниці.

27 листопада 2023 року отримав відзнаку «Золотий Хрест» від головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. 30 грудня перед своїм днем народження приїхав додому у відпустку. Майже три місяці Дмитро був удома. У ніч на 24 березня мати ніби передчувала недобре, весь час дивилася, чи є Дмитро в кімнаті. Вранці його знайшли мертвим. У Дмитра залишилася мати Ліна Дмитрівна, двоє менших братів – 12-річний Данило та 10-річний Давид. 

Розділяємо біль втрати. Щиро співчуваємо родині і близьким. Світла й вічна пам'ять Дмитру!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь