Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пероральна імунізація проти сказу м’ясоїдних тварин

Дата: 02.05.2024 08:43
Кількість переглядів: 72

Фото без описуНа виконання протоколу Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 13.03.2024 № 1 та Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин у Вінницькій області на 2024 рік, з 01 травня по 31 травня 2024 року планується проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2024 році з урахуванням Закону України від 24.02.2022 № 2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Сказ – невиліковний антропозооноз, основним природним резервуаром якого є руда лисиця. Вірусом сказу вражається центральна нервова система, що проявляється ознаками поліенцефаломієліту, наростаючими судомами, паралічами, до настання летального результату. З метою профілактики захворювання, приманки з вакциною розповсюджуватимуться шляхом наземного розподілу у лісах, на узліссях, узбіччях доріг, берегах річок, межах сільськогосподарських угідь, у місцях мешкання диких м’ясоїдних тварин. Принада з вакциною безпечна для людей і тварин (має вигляд невеликих брикетів, розміром із сірникову коробку, із запахом м’ясо-кісткового борошна).

Кампанія буде проводитися під контролем спеціалістів Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за участі спеціалістів Вінницької РДЛВМ, майстрів лісу ДП «Ліси України», лісівників ПП «ТМРГ «ВІННИЦЬКЕ», та Вінницької міськрайонної організації УТМР, користувачів мисливських угідь, старост старостинських округів Якушинецької, Агрономічної, Стрижавської, Вороновицької, Лука-Мелешківської територіальних громад.

Звертаємось до мешканців територіальної громади з проханням при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, не переносити з місця, а залишати привабливими для тварин. Особливе прохання застерегти  дітей, щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь