Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Азартні ігри – це лише розвага

Дата: 17.06.2024 11:47
Кількість переглядів: 84

Фото без описуСучасний ринок азартних розваг є різноманітним: гра в казино, ставки на спортивні події, гральні автомати та азартні ігри в Інтернеті.

Відповідно до законодавства, азартна гра визначається як будь-яка гра, умовою участі в якій є внесення гравцем ставки, що дає право на отримання виграшу (призу). Розмір та ймовірність його отримання повністю або частково залежать від випадковості, знань і майстерності гравця (Закон України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор»).

Важливо розуміти, що азартні ігри несуть із собою певні ризики. Гра може перетворитися на проблему, якщо постійно ризикувати великими сумами та багато часу витрачати на неї. Залежність від азартних ігор може мати серйозні фізичні, психологічні та соціальні наслідки.

Пристрасть до ігор було офіційно визнано Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я (ВООЗ) психічним розладом, а таке поняття як «ігровий розлад» включено до 11-го видання нормативного документа «Міжнародна статистична класифікація хвороб» (МКХ; 6С51; ICD11) та віднесено до розділу 06 «Розлади психіки, поведінки або розвитку нервової системи».

Залежність від азартних ігор може мати серйозні наслідки для фізичного, психологічного та соціального стану.
Наслідки залежності від азартних ігор: фізичні, психологічні, соціальні.
 Фінансові проблеми - програш великих сум грошей, зростання боргів та втрата матеріальних цінностей.
Психологічні проблеми - депресія, тривога, роздратованість. Втрата соціальних зв’язків. Втрата довіри у стосунках з рідними, близькими людьми, почуття самотності та відсутність підтримки.
Здоров’я - недостатня фізична активність та постійне навантаження нервової системи призводить до зниження імунітету, погіршення стану здоров’я.
Юридичні проблеми - несплата кредитів (боргів), втрата ділової репутації.

                                         Куди звертатися по допомогу

Для отримання інформації щодо медичної допомоги зверніться до будь-якого закладу охорони здоров’я за місцем фактичного проживання. Держава гарантує всім пацієнтам надання необхідної медичної допомоги та ліків, які передбачені Програмою медичних гарантій, безкоштовний телефон контактцентру Національної служби здоров’я України за номером 16-77.

Крім цього, перелік закладів охорони здоров’я, які надають медичні послуги особам з ігровою залежністю, можна знайти на сайті КРАІЛ у розділі «Ігрова залежність».

Безкоштовна гаряча лінія КРАІЛ: 0 800 50 13 77. Офіційна електронна скринька для подання звернень громадян: zvernennya@gc.gov.ua.

Для отримання безоплатної правничої допомоги необхідно звернутися за єдиним номером контактцентру системи безоплатної правничої допомоги – 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно в межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів) або безпосередньо до найближчого бюро правничої допомоги детальніше за посиланням: https://legalaid.gov.ua

Для отримання соціальної послуги щодо соціальнопсихологічної реабілітації особи з поведінковими порушеннями через ігрову залежність необхідно звернутись до органу соціального захисту населення за місцем проживання/перебування особи, що потребує такої соціальної послуги (для детальнішої інформації - скануй QR-код).

Фото без опису

Читати електронну брошуру «Азартні ігри – це лише розвага» можна ТУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь