Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Маскувальні сітки з Пеньківки – для наших військових

Дата: 17.06.2024 16:27
Кількість переглядів: 174

Фото без описуМама захисника, Раїса Бурлака, організувала роботу з плетіння маскувальних сіток у приміщенні Пеньківського будинку культури. Тут ще від лютого збираються небайдужі жителі села, щоб плести й передавати сітки на фронт. Пані Раїса розповідає, що її 37-річний син Андрій воює з квітня 2022 року. Він є сержантом, командиром відділення 65-ї бригади на Запорізькому напрямку. Про це написав голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко на своїй сторінці у Фейсбук.

Керівник громади Михайло Демченко поспілкувався з мамою захисника Раїсою Бурлакою та жителями старостинського округу, які в Пеньківському будинку культури плетуть маскувальні сітки для захисників на користь оборони України.

«Ідея плести маскувальні сітки виникла тоді, як наша церква передала 5 тисяч грн з колядувань для мого сина та його побратимів. Але Андрій попросив спрямувати ці кошти на термінові потреби інших захисників, бо його бригаді необхідний був дрон. Порадившись із церквою та знайомими, ми прийняли рішення використати ці кошти з користю. І почали плести маскувальні сітки», – розповідає Раїса Бурлака. 

✅ Маскувальні сітки на передовій допомагають робити невидимими як військову техніку, так і бліндажі, склади боєприпасів, а також системи «Старлінк», що забезпечують зв'язок воїнам. Потреба у сітках є постійною. Тож пеньківчани відправили вже понад 40 маскувальних сіток на фронт: 12 шт – для 65-ї бригади, де служить Андрій, решту – для інших захисників зі Стрижавської громади, які зараз на передовій. 

Згуртованість пеньківчанок – дуже важлива 🇺🇦 ! Разом наближаємо перемогу й мир!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь