Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Попрощалися із загиблим Героєм Сергієм Пилявцем

Дата: 08.07.2024 10:30
Кількість переглядів: 767

Фото без опису28 червня провела в останню дорогу 24-річного військового з Медвідки - Сергія Пилявця. Жителі громади та військові побратими навколішки та з квітами у руках прийшли віддати останню шану Героєві.

Боляче усвідомлювати таку втрату. Відмінник по життю, повністю відданий військовій справі, Сергій відстоював воістину патріотичні цінності. Мав низку професійних відзнак та нагород і водночас був взірцем для побратимів і підлеглих. Він пожертвував життям заради свободи держави, адже всім серцем вірив в українське майбутнє.

У храмі великомучениці Параскеви-П’ятниці с. Медвідки отець Микола відслужив заупокійну літургію за Героєм. 

Бойові побратими Сергія розповіли, що ніколи не боялися і не хвилювалися йти за справжнім командиром та другом.

«Логан, я знаю, ти мене чуєш! Рекет на зв’язку. Він був нашим компасом, ватажком, авторитетом з яким ми ніколи б не заблукали. Сергій гідний командир, був взірцем для усіх нас, такого командира немає і не буде. Ми вдячні тобі за все, ти в наших серцях назавжди. Кінець зв'язку!», - зі смутком і болем промовили прощальні слова бойові побратими полеглому командиру.

Голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко висловив щирі співчуття родині загиблого Героя, який віддав найдорожче - своє життя, за кожного із нас та захист України.

«Сергій є Героєм України та Героєм нашої громади і є прикладом та взірцем боротьби з окупантом. Адже сьогодні в такий день – День Конституції України Сергій виконав свій конституційний обов’язок. Він з першого дня боронив неньку Україну. Він віддав своє життя за наше життя, за життя українця і українки, за життя української мови, української пісні та ідентичності. Кожна звістка про загибель наших земляків-воїнів - це пекучий біль та ненависть до ворогів, яких ніколи не пробачимо! Саме завдяки героїзму наших Героїв, таких як Сергій, тримається ненька Україна, яка сьогодні пишеться кров'ю. Прийміть щирі співчуття рідні, друзі, побратими. Вічна пам'ять та слава Герою! Вічна Слава родині Сергія! Слава Україні!», - висловив співчуття та невимовний біль від всієї громади Михайло Демченко.

Щирий, добрий, розумний, товариський, саме таким він залишиться у спогадах у рідних, друзів та знайомих. 

Командир частини також згадував як після випуску Сергій дуже хотів потрапити саме в цей підрозділ і його мрія здійснилася - він отримав нову сім'ю з друзів- побратимів. 
«Сергій неймовірна та сильна людина, своїм прикладом показував усім як вірно поступити та нищити ворога», - додав командир військової частини.

Під час прощальної церемонії згадували теплими словами Сергія перша вчителька Станіслава Майданік та найкращий друг Лукас. «Він обрав цей шлях воїна, як усі ми. Я знаю він прийняв цю смерть - смерть-воїна. Пробач мене друже, брате, наставнику військової справи якщо чимось тебе образив. Люблю тебе і пам’ятатиму усе життя», - додав найкращий друг Лукас. 

Світлі спогади про Сергія назавжди залишаться в літописі нашої громади та України.
Шана і вічна пам’ять тобі, Воїне-Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь